Information till nyinflyttade

Styrelsen hälsar dig hjärtligt välkommen till Brf Fredriksberg och vi hoppas att du skall trivas med din nya lägenhet, som med området och dina grannar.

Nedan har vi sammanställt några punkter som det kan vara bra att "pricka av" så att din första tid i föreningen ska gå så smidigt som möjligt.

Från säljaren ska du, förutom lägenhetsnycklarna, ha erhållit:

  • Nyckeln till tvättstugan/soprum.
  • Bokningscylinder med tillhörande nyckel.
  • Nyckel till vägbom, om tidigare ägare kvitterat ut en sådan.
  •  I vissa fall har tidigare lägenhetsinnehavare bytt lås till lägenhetsdörren. Om så är fallet har du förmodligen, utöver lägenhetsnyckeln, en nyckel till port, cykelförråd och vind.
  • Boendepärm med mer fördjupad information om rutiner och aktiviteter i föreningen. (Pärmen är märkt med lägehetsnummer och har en bild på området på framsidan). Läs gärna igenom den. 
  • Vid större renovering av lägenhet, såsom kök och badrum, kontakta alltid styrelsen.

Skulle något av ovanstående saknas så ska i första hand säljaren kontaktas. Om säljaren inte har lämnat ovanstående måste du beställa det från styrelsen. Ny boendepärm kostar 100 kronor.

Nycklar utöver dem till lägenheten beställs via styrelsen. Du får sedan själv kvittera ut dem hos Brandbergens Låshörna. Detta bekostar du själv. Ny bokningscylinder till tvättstugan beställs även de via styrelsen. Dessa är dock specialbeställningar och kan ta lite längre tid att få. Även detta får du bekosta själv.

Tveka inte att höra av dig till någon i styrelsen om du ha några frågor. All kontaktinformation finner du här.